Lucka 11

Lucka 11 i årets julkalender 2012.

Julmusik i adventskalender den elfte december 2012. Lyssna på julsånger bakom dagens lucka i Julmusik.nu:s julkalender 2012.

The Christmas Song

Dagens julsång är The Christmas Song som ofta går under namnet Chestnuts Roasting On An Open Fire.

Här framförs den av Nat King Cole.

  • The Christmas Song är skriven av Mel Tormé och, hör och häpna, Robert Wells.
  • Året var 1944 och även den här julsången sägs vara skriven mitt i sommaren.
  • Mel Tormé föddes 1925 och var alltså bara 19 år när han skrev The Christmas Song som är en vår allra populäraste julsånger.

Födelsedagstal!

Idag skall vi fira, för idag – den 11:e december 2012 – fyller en stor livsnjutare år!

Hen är förstås inte bara livsnjutare utan också en julmusikälskare av rang, med åsikten (om jag nu får vara så fräck att lägga ord i vår födesedagsfirares mun) att julmusik inte bara skall lyssnas på utan dessutom – förstås! – sjungas.

Därom är hen och jag överens. Jag vet ingen annan – förutom undertecknad givetvis – som hyser en så stor vördnad för, och längtan efter, advent.

Det skall sjungas i kör och lyssnas på Bachs juloratorium. Det skall drickas glögg och spelas och sjungas julvisor.

Och, såklart, umgås och mysas med familjen!

Detta gäller som tur är många av oss, men den jag beskriver nu är ingen mindre än min medbrottsling i de såriga fingertopparnas och de raspiga stämbandens underbara konst – Den Skönsjungande Doktor Christmas!

Omröstning Årets Julvärd

Dagen då ett påbud går ut över vårt avlånga land om att rösta fram den person som passar bäst att årligen axla julvärdsmanteln i Sveriges Television (vi kan inte fortsätta att byta varje år!), kommer jag utan att tveka lägga min röst på dagens födelsedagsbarn.

En förutsättning för ovanstående är förstås att hen ser till att skaffa sig ett rejält helskägg och inte envisas med att vara slät som en nystekt julskinka om hakan.

Eller åtminstone applicerar en kraftig på området mellan överläppen och näsan.

Och, förstås, att reglerna inte tillåter att man röstar på sig själv!

Jultomten

Hade det dessutom varit möjligt att ha en omröstning om vem som skall bära den viktigaste titeln av alla, nämligen den som Jultomten…

Här kanske någon barmhärtig läsare tänker att det måste finnas gränser för vad man ska behöva stå ut med på sin födelsedag, även om det sägs i ett allvarligt, välmenat menat, födelsedagstal.

Det är en fin tanke!

…vill jag tydligt poängtera (om reglerna inte heller i detta fall tillät att man röstade på sig själv), att min röst tvivelsutan skulle lagts på samme kandidat.

Tillönskning

Med detta sagt* (helt utan ironi om nu någon skulle få en så världsfrånvänd tanke i roten) vill jag avsluta med att tillönska dig – Den Skönsjungande Doktor Christmas – ett riktigt stort grattis på din stora dag, och i all ödmjukhet spela en liten truddelutt för dig!

Om du läser denna text innebär det att jag beslutat att inte plåga dig med eget musicerande – det får du ändå mer än nog av vid andra tillfällen – utan du får hålla till godo med dagens underbara julsång: The Christmas Song!

*Efter denna prövning slipper du att få “Stort Grattis På Din Dag!” på Facebook av undertecknad.