Lucka 5

Lucka 5 i årets julkalender 2012.

Julmusik i adventskalender den femte december 2012. Lyssna på julsånger bakom dagens lucka i Julmusik.nu:s julkalender 2012.

Karl-Bertil Jonsson 14 år

En kväll i advent

Vad vore en julafton utan Karl Bertil Jonsson? Det går inte att föreställa sig.

En kväll i advent utspelade sig följande konversation mellan 16-åringen (som aldrig sorterat post, eller givit de rikas paket till de fattiga, men dock spridit mycken glädje omkring sig med sitt glada humör och kamratliga sinne) och hans inte speciellt stränge styvfar (som inte äger något varuhus och därför inte gratis kan ta med en julstjärna för fjorton och femtio att sätta i julgranens topp).

Och så sade 16-åringen:

– När jag berättar för mina kompisar att det bästa med julafton är precis innan sju när man sitter i soffan och pillar på julklapparna man fått, äter ännu en pepparkaka och väntar på att Karl-Bertil ska börja, säger dom… Karl-Bertil, vad är det för nåt?

Svårt chockad av denna episod direkt hämtad ur det verkliga livet (vilket möjligen ursäktar de hårda ord som strax skulle komma att yttras), öppnade styvfadern munnen, rynkade sin mustaschprydda överläpp och hann precis tänka: “Ljuga för 16-åringen mitt i advent? Näe. Rakryggat yppa sanningen. Ja-a.“, innan han bryskt utbrast:

– Sådana människor förtjänar inte att fira jul.