Nyheter

Eric Clapton - Happy Xmas (2018)

Året är 2018 och Eric Clapton släpper julskiva. Albumet heter Happy Xmas och innehåller julsånger som White Christmas, Away In A Manger, Silent Night och Jingle Bells (In Memory Of Avicii). Happy Xmas med Eric Clapton

Julsånger 2016 - Scener ur ett äktenskap i juletid

Axel Lindeberg släpper en samling julsånger som han kallar Scener ur ett äktenskap i juletid. Det är finstämda och lite annorlunda julsånger som framförs med sång och akustisk gitarr. Med i samlingen är bland annat Nejlikor och apelsinskal (en god jul igen) och Under misteln.

2016 - Refugees Welcome med Rhymes

Rhymes från Uppsala släpper den juldoftande singeln Refugees Welcome den 25:e november. Trots att Refugees Welcome inte är en klassisk jullåt sprids ett viktigt julbudskap till tonerna av den finstämda låten, nämligen att vi skall öppna famnen för alla de flyktingar som behöver det så väl. Refugees Welcome med Rhymes. Enligt Rhymes Facebook-sida går intäkterna som Refugees Welcome spelar in på Spotify till flyktingstöd. Så spela låten om och om igen.

Läs mer...

Julkalendern Julrusk firar tio år!

Julkalendern Julrusk firar tio år. Japp, i år (2016) är det faktiskt hela tio år sedan Julruskkalendern såg dagens ljus. Med Julruskkalendern var ambitionen att skriva och spela in en alternativ jullåt om dagen varje dag från den 1:e till den 24:e advent. Bakom (nästan) varje lucka i julkalendern fanns en nyskriven jullåt och varje låt illustrerades med en finurlig bild. Bakom luckorna fanns också limerickar, recept och till och med en helt vanlig 10-årings önskelista.

Läs mer...

2016 - Drömmen om julen med Carola

Årets julskiva 2016 med Carola – Drömmen om julen – är här! På skivan finns nya julsånger och klassiska julvisor. Denna gång sjunger Carola på svenska och hon stortrivs. Julskivan är ett samarbete mellan Carola, Peter Nordahl och Ulla-Carin Nyquist. Du kan lyssna på Carolas julskiva i Spotify-spelare här på julmusik.nu.

Julspecial med podcasten Planet Tjurskit

Obs! Podden är tyvärr nedlagd men julradion med julmusik finns kvar! Då är det äntligen dags för podden Planet Tjurskits årliga julspecial som du hittar i Julmusiks julradio. I år (2015) avhandlar de bland annat vad som är den perfekta julklappen. Vad ger man till pojkvännen eller flickvännen, och hur kommer det sig att pappa alltid blir nöjd om han får två biltidningar? Vi får många härliga citat av de tre poddarna Sissel, Karl och Måns.

Läs mer...

Radio med julmusik 2015

I vår radio med julmusik kan du lyssna på massor av jullåtar och på Söndag kommer dessutom podcasten Planet Tjurskits julspecial att släppas. Då hoppas vi på skratt, skoj och skön julstämning! I julradion – som innehåller både nya, roliga och finstämda julsånger – finns nu några nyinspelningar för i år, bland annat den helt nya julsångerna Tomtegubbens vals och Jag kommer hem till jul.

2015 - Doug Seegers, Let's All Go Christmas Caroling Tonight

Den 30:e oktober 2015 släpper Doug Seegers sin nya julskiva Let’s All Go Christmas Caroling Tonight. Doug Seegers levde som hemlös när han upptäcktes av Jill Johnson i tv-programmet Jills Veranda. Sedan dess har han gjort succé i Sverige med sin klassiska countrymusik. Nu släpper Doug julskivan Let’s All Go Christmas Caroling Tonight där han framför countrydoftande versioner av klassiska julsånger. Du kan lyssna på julskivan här på Julmusik.nu direkt i Spotify-spelaren.

Läs mer...

2015 - Elin Ruth, Christmas is a drag

Elin Ruth släpper svängiga julskivan Christmas is a drag 2015. Elin Ruth (Elin Sigvardsson) slog igenom 2003 med skivan Saturday Light Naive som producerades av Lars Winnerbäck. Nu kommer julskivan Christmas is a drag där Ruth backas upp av bandet The Beat From Palookavi. Lyssna på Christmas is a drag i spotify-spelare. Kolla in fler av årets nya julskivor 2015.

2015 - Kenny Rogers, Once Again It's Christmas

Redan i september i år så släppte Kenny Rogers julskivan Once Again It’s Christmas. När jag får se en bild på honom kommer jag att tänka på Svante Turesson, och faktisk, när han börjar sjunga så är det väl lite Svante i rösten. Fast jag tycker Svante sjunger bättre. En klassiker på nya skivan är I’ll be home for Christmas. Lyssna på Svante Thuressons fina julskiva En Cool Jul. Kolla också in årets julskivor 2015.

Läs mer...